Het verhaal van Marijke

Marijke woont met haar man, drie dochters en een hond in een fijn huis in Amsterdam Nieuw-West, aan de Sloterplas. Het huis staat in een kleine woonwijk dat aanvoelt als een eigen dorp. De kinderen spelen er zelfs op straat. Het is de ideale woonplek voor het gezin.

In 2019 sluit Marijke na twaalf jaar definitief de deuren van haar conceptwinkel in de binnenstad. Ze schoolt ze zich om tot lichaamsgericht coach en trainer. Hoe zou het zijn als ze dit werk vanuit huis kan doen? ‘Dan kunnen de meiden zelf thuis zijn na school, terwijl ik dichtbij aan het werk ben. Dat leek me ideaal.’

Maar met drie kinderen is er geen ruimte meer over in het huis van Marijke. Dan moet het in de tuin! Ze weet precies wat ze wil: een mooi houten huisje, met een warme en open sfeer en véél licht. Ze zag het helemaal voor zich, maar wist nog niet hoe ze dit kon realiseren en financieren.

Ondernemend als Marijke is, pakt ze de telefoon en belt GardenPod: staan jullie ervoor open dat ik een GardenPod bij jullie lease? ‘Jullie reageerden gelijk positief, en toen ging het proces ook heel snel.’ Samen met Marijke ontwierpen we haar ideale GardenPod en binnen drie maanden was alles geregeld. ‘De samenwerking verliep heel fijn en ontspannen. Er was echt een goede flow’.

Vanaf het moment dat de GardenPod in de tuin van Marijke stond klopte het meteen voor Marijke, het huisje voldeed precies aan haar wensen: veel hout, veel licht, met de inbouwkast die Marijke zelf ontworpen heeft én met een handgemaakte designlamp die ingebouwd is in de wand. ‘Het stond gelijk heel gezellig in onze tuin.’ Inmiddels werkt ook haar man één tot twee dagen in de week in de GardenPod. En zelfs de buurvrouw maakt er af en toe gebruik van. ‘We zijn heel blij dat dit stukje bij ons huis hoort. Al zouden we er niet meer in werken, dan nog doen we hem nooit meer weg.’